Spring naar inhoud

Griftpark (Hofstraat - Kanaalstraat)

De binnenstad van Apeldoorn verandert de komende jaren tot het Stadspark van Apeldoorn. De Hofstraat en de Kanaalstraat zijn samen één van de vier gebieden waar we werk van maken. Dit gebied valt onder project Griftpark. 

Het schetsontwerp van de Hofstraat-Kanaalstraat

In het schetsontwerp van Griftpark Hofstraat-Kanaalstraat is er meer aandacht voor de Grift. Er komen terrasjes en zitjes langs het water. Ook komt er meer groen langs de zijkanten. De bus wordt verplaatst naar de Kalverstraat, waardoor voetgangers en fietsers meer ruimte krijgen. Bestemmingsverkeer is nog te gast in de fietsstraat.

Plankaart Hofstraat-Kanaalstraat

Bestaand beeld

Nieuw beeld

Werken aan het schetsontwerp Hofstraat-Kanaalstraat

De plangroep Griftpark (Hofstraat -Kanaalstraat) kwam op vier woensdagavonden bij elkaar. Via moodboards, opdrachten en gesprekken verzamelden de ontwerpers input voor de schetsontwerpen. Belangrijke aandachtspunten en wensen voor dit gebied waren onder andere meer groen, meer warmte en koelte en minder auto’s.

 

De wens van plangroepdeelnemer Coby van der Steege was dat de stad groener en leefbaarder wordt. “Ik wil graag de bussen uit de Hofstraat – Kanaalstraat en meer kunst en wandel- en speelgelegenheid.” En dat ziet ze terug in het schetsontwerp. Deelnemer Martin Stevense wenst een vriendelijke uitstraling in de binnenstad, met meer groen en minder steen. Hij ziet zeker punten van zijn inbreng terug het schetsontwerp. “In meer of mindere mate, waar het natuurlijk kan.”

Met alle opgehaalde wensen zijn de ontwerpers aan de slag gegaan. Over wat wel en niet kon, zijn we met elkaar in gesprek gegaan.

Meer over de plangroepen

Martin Stevense

"Mijn wens is een vriendelijke binnenstad met minder beton en meer groen."

tekstwolk-punt

Project Griftpark

De Hofstraat en de Kanaalstraat vormen een nieuw park waar het water van de Grift meer ruimte krijgt. Een fijne plek om te bewegen en te ontmoeten, dat wordt het Griftpark. Lees meer over het project Griftpark op  apeldoorn.nl.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren