Spring naar inhoud

Grote Markthof

De binnenstad van Apeldoorn verandert de komende jaren tot het Stadspark van Apeldoorn. Het binnenterrein tussen Marktstraat, Beekstraat, Hoofdstraat, Raadhuisplein met de aangrenzende openbare ruimte is één van de vier gebieden waar we werk van maken. Dit gebied valt onder project Grote Markthof. 

Het schetsontwerp van Grote Markthof

Een groene en rustige oase in de binnenstad met een Veluwegevoel. Dat wordt de Grote Markthof. Een plek voor jong en oud, om heerlijk te dwalen en even uit te rusten. Met hoge bomen voor schaduw, veel bloemen en een terras om iets te drinken. De donkere stegen worden straks verlichte, uitnodigende doorgangen naar een veilige plek, ook ‘s avonds.

Plankaart Grote Markthof

Bestaand beeld

Nieuw beeld

Werken aan het schetsontwerp Grote Markthof

De plangroep Grote Markthof kwam op vier dinsdagavonden bij elkaar. Via moodboards, opdrachten en gesprekken verzamelden de ontwerpers input voor de schetsontwerpen. Belangrijke wensen en aandachtspunten voor dit gebied waren onder andere een veilige plek om samen te komen of alleen te zijn, een groene oase, eventueel met horeca en kunst.

 

“Ik vind bloeiende planten, bomen, mooie verlichting – ook in de steegjes naar de Grote Markthof  - terug in het schetsontwerp. Dat waren voor mij belangrijke punten“, vertelt deelnemer Monique van der Kolk. Bart Lauw vindt het belangrijk om betrokken te zijn bij de stad en zijn buurt, en is bij alle avonden aanwezig geweest. Hij ziet zijn wensen, kunst, groen en meer licht, terug in de plannen.

Met alle opgehaalde wensen zijn de ontwerpers aan de slag gegaan. Over wat wel en niet kon, zijn we met elkaar  in gesprek gegaan.

Meer over de plangroepen

Monique van der Kolk

"Mijn wens is een groene en rustige plek voor espresso in de zon."

tekstwolk-punt

Project Grote Markthof

Een verborgen binnenplaats tussen de Marktstraat, Beekstraat, Hoofdstraat en Raadhuisplein, dat wordt Grote Markthof. Een fijne rustige plek om te wonen, te verblijven of heerlijk rond te dwalen. Lees meer over project Grote Markthof op  apeldoorn.nl.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren