Spring naar inhoud

Parkstraat-Zuid

De binnenstad van Apeldoorn verandert de komende jaren tot het Stadspark van Apeldoorn. De Hoofdstraat tussen station en Oranjerie is één van de vier gebieden waar we werk van maken. Dit gebied valt onder project Parkstraat-Zuid. 

Het schetsontwerp van de Hoofdstraat tussen station en Oranjerie

Vanaf het stationsplein wordt het heerlijk flaneren over een groene laan naar de binnenstad. Er komt een ontmoetingsplek op de Stationsdwarsstraat met bankjes. Sommige parkeerplaatsen aan het begin van de Hoofstraat maken plaats voor hoge bomen. En op de promenade vanaf Kalverstraat zit je straks heerlijk in de zon op een terrasje.

Plankaart Hoofdstraat tussen station en Oranjerie

Bestaand beeld

Nieuw beeld

Werken aan het schetsontwerp Parkstraat-Zuid

De plangroep Parkstraat-Zuid kwam op vier maandagavonden bij elkaar. Via moodboards, opdrachten en gesprekken verzamelden de ontwerpers input voor de schetsontwerpen. Belangrijke aandachtspunten en wensen voor dit gebied waren onder andere een mooie en duidelijke looproute van het station naar het centrum en een groene en intieme uitstraling.

 

“Ik vind veel groen, afwisseling en kunst als vrolijke aanvulling terug in het schetsontwerp. Dat vond ik belangrijke punten, net als ruimte voor iedereen”, vertelt deelnemer Jacky Kroon. “De ontwerpen zijn een hele verbetering ten opzichte van nu.” Annie Weernink is het daarmee eens en voegt toe “Ik vind dat de stad toegankelijk moet blijven voor iedereen.”

Met alle opgehaalde wensen zijn de ontwerpers aan de slag gegaan. Over wat wel en niet kon, zijn we met elkaar in gesprek gegaan.

Meer over de plangroepen

Annie Weernink

"Mijn wens is dat de stad toegankelijk moet blijven voor iedereen."

tekstwolk-punt

Project Parkstraat-Zuid

De Hoofdstraat veranderen we tot een complete “Parkstraat”. Een prachtige groene loper dwars door het hart van onze binnenstad. Waar je de Veluwe voelt en waar het heerlijk winkelen, wandelen en verblijven is. In 2022 zijn we begonnen met de eerste fase: Parkstraat-Zuid. Lees meer over project Parkstraat op apeldoorn.nl.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren